ГоловнаПолітика

Батальйон "Донбас" вирвався з оточення: поранено 50% особового складу (Оновлено)

Зараз члени батальйону зосередилися біля блокпосту армійських

Батальйон "Донбас", який сьогодні вранці потрапив у засідку біля села Карлівка в Донецькій області, вирвався з оточення.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав керівник центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук.

"Щойно повідомили - батальйон Донбас начебто прорвався, зараз зосередилися біля блокпосту армійських. Це попередні дані. Будуть подробиці - відразу повідомимо", - написав Тимчук.

Оновлення. Як повідомив командир добровольчого батальйону територіальної оборони Донецької області "Донбас" Семен Семенченко на своїй сторінці в Facebook, основна маса бійців батальйону "Донбас" прорвалася.

"Поранено 50% особового складу, багато хто втратив багато крові. Поранених вивезли на армійський блок пост м. Красноармійська, - зазначив він і додав, - З оточеною групою, яка засіла в будівлі, до цієї хвилини підтримувався телефонний зв'язок. Щойно повідомили, що зв'язок перервався. У бійців закінчуються набої. Підійти до них немає можливості - працюють снайпери. Потрібен БТР, щоб під'їхати до будівлі і вивезти хлопців. Далі заправної станції пройти не можемо".

Окрім того, за словами Семенченка, біля лікарні з пораненими виставлена охорона, інші вцілілі повертаються назад. Воточеній групі майже всі поранені.

"Упевнений, що маршрут нашого пересування був заздалегідь відомий терористам. Тому що такої концентрації на звичайних блокпостах у сепаратистів зазвичай не спостерігається. Проти нас працюють вишколені чеченські загони. Керівництво АТО і командування ЗСУ знає про нашу ситуацію. Просимо підмогу і БТР,", - підкреслив командир.

Як повідомляли раніше, проти військових працювали автоматники, снайпери і РПГ, командир батальйону скаржився на відсутність допомоги з боку керівництва армії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram