ГоловнаПолітика

Суперечка з приводу НАТО привела до зміни президентських рейтингів

Згідно з опитуванням, Тимошенко готові підтримати 20,1% респондентів, а Порошенка - 30,8%

Суперечка з приводу НАТО привела до зміни президентських рейтингів
Фото: obozrevatel.com

Кандидати, які підтримують вступ до НАТО, суттєво покращили свої рейтинги.

Про це заявила головний редактор ділового тижневика "Контракти" і порталу kontrakty.ua Олена Шрамко під час круглого стола "Військово-політичний статус України. Якого стратегічного партнера вибирають підприємці та управлінці", організованого видавничим домом "Галицькі контракти".

На ньому представили результати опитування бізнес-аудиторії, проведеного видавництвом. У ньому взяли участь 2005 чоловік. За результатами опитування, за вступ до НАТО виступає 44 % тих, хто дав конкретну відповідь, за вступ до ОДКБ - 7%, за позаблоковий статус 49%. 70 % опитаних вважають Європейський Союз стратегічним партнером України.

Позиція щодо НАТО вплинула також на передвиборні настрої. Так, Юлію Тимошенко, яка заявляє про необхідність провести референдум про вступ до НАТО, готові підтримати в першому турі 20,1 % респондентів. Тоді як Петра Порошенка - 30,8 %. На думку учасників круглого столу, кого б не обрали новим президентом, йому доведеться враховувати збільшення прихильників членства України в НАТО в суспільстві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram