ГоловнаПолітика

У кабінеті головного редактора газети "Вести" знайшли 1,5 млн грн

Холдинг "Вісті Мас-Медіа" підозрюють у відмиванні грошей

У кабінеті головного редактора газети "Вести" знайшли 1,5 млн грн
Фото: LB.ua

У кабінеті головного редактора газети "Вести" Ігоря Гужви під час обшуку знайшли 1,5 млн грн готівкою. Про це заявив заступник міністра доходів і зборів Володимир Хоменко.

"Проводять обшук, за попередніми даними, знайшли в кабінеті директора Гужви 1,5 млн грн. Арештовано на його особистих рахунках 313 тис. грн. Наскільки мені повідомили, під час обшуку знайшли чорну бухгалтерію, де все записувалося. Тому зараз перешкоджають обшуку, підтягують людей", - цитує чиновника РБК-Україна.

Прес-служба Міндоходів зазначає, що Гужва як директор ТОВ "Вісті Мас-Медіа" підозрюється в причетності до відмивання брудних грошей.

Податківці встановили, що кілька підприємств, зокрема сімферопольське ТОВ "Торггазстрім ЛТД", минулого року перерахували 93,6 млн грн на адресу фіктивного сумського приватного підприємства, через яке гроші потрапили у "Вісті Мас-Медіа". Щоб з'ясувати законність походження та використання цих коштів, зараз проводять досудове слідство за фактами фіктивного підприємництва та відмивання доходів, одержаних злочинним шляхом (статті 205 і 209 Кримінального кодексу).

Зокрема, у четвер, 22 травня, в офісі "Вісті Мас-Медіа" на Червоноармійській вулиці в Києві триває обшук. Дії проводяться на підставі рішення суду, за погодженням з прокурором.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram