ГоловнаПолітика

У фракції ПР бунт. Нардепи хочуть змістити Єфремова

Сам Єфремов перебуває в Росії

У фракції ПР бунт. Нардепи хочуть змістити Єфремова
Фото: Макс Левин

Сьогодні вранці на засіданні фракції Партії регіонів вібулася дискусія щодо доцільності заміни низки керівників фракції. Як заступників, так і її лідера Олександра Єфремова.

Про це LB.ua повідомили відразу декілька нардепів, присутніх під час обговорення.

Так, за словами свідків, одним з перших цю ідею висловив Євген Геллер.

Його підтримав Валерій Писаренко, який говорив, що необхідно, зокрема, ротувати заступників голови фракції.

"Так, одним із заступників досі числиться Олег Царьов, якого, як відомо, вже навіть з партії виключили", - зазначило джерело з числа депутатів.

За словами інших джерел, ця ідея викликала бурхливу підтримку у депутатів, деякі з них наполягали на необхідності ротації не тільки заступників, але і зміщення з посади Олександра Єфремова.

Відразу кілька людей запропонували обрати замість нього головою ПР у парламенті Вадима Новинського. У тому числі одним з перших цю ідею висловив Валерій Омельченко.

При цьому Нестор Шуфрич, не заперечуючи правильності ідеї, закликав присутніх дотримуватися правила - на ранковому засіданні фракції не було кворуму, із 103 депутатів-членів фракції ПР, були присутні всього близько 40 осіб. Окрім того, не було і Єфремова.

Незважаючи на це, під кінець засідання фракції Євген Геллер все-таки спробував поставити питання про зміщення Єфремова на голосування, однак з цього нічого не вийшло - "люди вже просто почали виходити з зали", - розповіли джерела.

Водночас, опівдні відбулося ще одне засідання фракції. На ньому були присутні 52 депутати. Повторно було порушено питання про доцільність зміщення Єфремова. Частина нардепів висловилися проти того, щоб приймати такі рішення за відсутності Олександра Сергійовича, а також необхідного кворуму. У їх числі був Вадим Новинський, який закликав колег бути коректними.

Інша частина говорила про те, що останнім часом кворум взагалі збирається досить рідко і питання все-таки потрібно вирішити.

"Давайте просто зателефонуємо Єфремову і запитаємо його, може він і не проти", - сказав хтось із депутатів. На це один із заступників глави фракції Михайло Чечетов сказав, що зараз подзвонить Єфремову і запитає у нього. Чечетов вийшов з приміщення і повернувся через кілька хвилин, після чого повідомив, що Єфремов нібито не проти, оскільки в його рідній Луганській області сьогодні дуже складна ситуація і він зосереджений на її врегулюванні. Проте остаточно питання про зміщення Єфремова на цьому засіданні фракції так і не було вирішене.

LB.ua спробував отримати відповідні коментарі у згаданих депутатів, однак мобільні телефони Геллера і Новинського не відповідають.

Мобільний телефон Єфремова також мовчить і, судячи з автовідповідача, він зараз перебуває на території Російської Федерації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram