ГоловнаПолітика

МЗС вимагає від Росії пояснень з приводу навчань військової авіації у день виборів

РФ зобов'язана відповісти протягом двох діб

МЗС вимагає від Росії пояснень з приводу навчань військової авіації у день виборів
Фото: novostiua.net

Міністерство закордонних справ вимагає від Росії офіційно пояснити цілі, кількість, типи сил та засобів, які будуть задіяні у навчаннях Військово-повітряних сил РФ "Авіадартс-2014".

Навчання за участю бойової авіації заплановані на 21-27 травня, причому активна фаза навчань - на 24-25 травня. Вона передбачає, що на території Воронезької області (прикордонна з Україною) відпрацьовуватимуть бойове застосування ракетного, бомбового та гарматного озброєння по наземних цілях, а також подолання системи ППО умовного противника.

У МЗС зазначають, що звернулися до РФ по каналах зв'язку ОБСЄ. Росія зобов'язана надати роз'яснення протягом 48 годин з моменту отримання запиту, "тобто до 17 години за київським часом 22 травня цього року", йдеться в коментарі МЗС, який оприлюднили на сайті уряду.

Україна також закликає Російську Федерацію утриматися від здійснення польотів бойових літаків у безпосередній близькості від кордону під час проведення президентських виборів.

Нагадаємо, раніше у Міноборони РФ повідомили, що до участі у навчаннях притягується 71 екіпаж різних видів авіації. У заході буде задіяна авіаційна техніка оперативно-тактичної, армійської, військово-транспортної та дальньої авіації - це літаки Су-25СМ, Су-25, МіГ-29СМТ, МіГ-29, Су-27СМ, Су-27, Су- 24, Су-34, Іл-76МД, Ту-22М3 та вертольоти Ка- 52, Мі-24, Мі-28Н, Мі-8МТ, Мі-8МТВ5.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram