ГоловнаПолітика

ГПУ завела справу на Арбузова за телеканал БТБ

Колишньому чиновнику світить від 7 до 12 років в'язниці

ГПУ завела справу на Арбузова за телеканал БТБ
Фото: Пресс-служба НБУ

Генпрокуратура України підозрює колишнього першого віце-прем'єра Сергія Арбузова в розтраті держкоштів під час створення телеканалу БТБ.

Як говориться у повідомленні відомства, у 2011-2012 роках, коли Арбузов керував Нацбанком, на БТБ витратили понад 117 млн грн з держбюджету. Ці гроші йшли на купівлю обладнання, надання послуг.

Кримінальне провадження здійснюється за частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу - привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем. Санкція цієї статті - від 7 до 12 років в'язниці.

Генпрокуратура перевіряє причетність до розтрати інших посадових осіб Нацбанку.

Нагадаємо, телеканал БТБ був створений Нацбанком при Сергію Арбузову в 2011 році. Метою його створення було "інформаційне забезпечення громадян та суспільства своєчасною, достовірною та повною інформацією про політику Національного банку".

Постановою НБУ від 17 червня при створенні ТОВ "Банківське телебачення" було внесено 10 млн грн статутного капіталу. У липні 2011 року "Банківське телебачення" отримало супутникову ліцензію, у серпні - ефірну цифрову в загальнонаціональному мультиплексі МХ- 5 з правом вести мовлення у форматі високої чіткості HD.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram