ГоловнаПолітика

Виборці в Києві не встигають перереєструватися

Щоб змінити адресу голосування, потрібно витратити по півдня

Виборці в Києві не встигають перереєструватися
Фото: Макс Левин

Багато жителів Києва, які хочуть узяти участь у голосуванні за місцем фактичного проживання, а не за місцем реєстрації, не зможуть зробити це, оскільки просто не встигають унести своє ім'я в столичні списки виборців.

Про це пише BBC.

"Прийшли, записалися. 605-м номером я була, сказали до 420-го приймають, а далі - все. Я прийшла близько 16:40. Вони працюють до шостої, але сказали, що більше нікого не приймають", - заявила одна з жінок у черзі в Подільське відділення реєстру виборців.

Деяким виборцям клерки пропонують до своєї заяви робити приписку про відсутність претензій, якщо ту не встигнуть обробити.

Люди скаржаться, що процес перереєстрації триває дуже довго. Дехто простояв у черзі півдня, тому що один і той самий чоловік реєструє виборців і одночасно вносить дані про них у систему.

"Я прийшла о 12:50, і ось о пів на сьому звільнилася. Коли я прийшла, я була в списку триста сімдесят другою. Мене зареєстрували", - говорять у черзі.

За словами виборців, дехто приходив із документами кілька разів і все одно ризикує залишитися без гарантованого Конституцією права проголосувати 25 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram