ГоловнаПолітика

Переговори щодо газу між РФ, Україною і ЄС продовжаться в Берліні 26 травня

Єврокомісар вважає ціну за газ, яку вимагає Москва, спірною

Переговори щодо газу між РФ, Україною і ЄС продовжаться в Берліні 26 травня
Гюнтер Эттингер
Фото: www.lenta.ru

Другий раунд тристоронніх переговорів щодо газового питання між Росією, Україною та Європейським Союзом відбудеться в Берліні 26 травня.

Про це повідомляє інформаційне агентство ИТАР-ТАСС, посилаючись на слова єврокомісара з енергетики Гюнтера Еттінгера.

"В якості місця зустрічі я пропоную Берлін", - цитує інформагентство єврокомісара.

За словами Еттінгера, нинішня ціна, яку вимагає від України Росія, є спірною, її сторони обговорять на майбутній зустрічі.

"Окрім того, будемо обговорювати можливі джерела, з яких "Нафтогаз" візьме гроші для оплати боргу", - зазначив єврокомісар.

На думку Еттінгера, це можуть бути гроші Міжнародного валютного фонду та Євросоюзу.

"Треба досягти того, щоб газ надходив і споживачам в ЄС, і споживачам в Україні. Для цього слід створити економічні та правові умови", - заявив єврокомісар.

За його словами, повинні бути гарантовані умови, за яких газ прокачуватиметься по території України і накачуватиметься в підземні газосховища.

Нагадаємо, Росія нарахувала Україні $3,5 млрд боргу за поставлений газ, а також виставила авансовий рахунок на $1,7 млрд за поставки газу в червні. Як повідомляли, Росія вважає, що продає газ по $485 за тисячу кубометрів. При цьому Україна заявила про готовність погасити в 10-денний термін борг за російський газ, але за умови, що буде повернута колишня ціна в $268 за тисячу кубометрів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram