ГоловнаПолітика

Коломойський: Тігіпка фінансово я не підтримую, тільки морально

Голова Дніпропетровської області не вважає Тігіпка зрадником

Коломойський: Тігіпка фінансово я не підтримую, тільки морально
Фото: Макс Левин

Губернатор Дніпропетровської області і бізнесмен Ігор Коломойський заявляє, що не фінансує виборчу кампанію Сергія Тігіпка, а підтримує його тільки морально.

"Нас пов'язує довга життєва історія, я завжди до нього добре ставився, як же мені його не підтримувати", - заявив він у інтерв'ю шеф-редактору LB.ua Соні Кошкіній.

"Я його не фінансую. Як губернатор, я взагалі не маю права нікого фінансувати. Я вже вам сказав, що я тепер чиновник і офіційна особа", - підкреслив губернатор, реагуючи на зауваження, що Коломойський фінансово допомагав Тігіпку після сварки останнього з Дмитром Фіратшем.

"Підтримка, насамперед, моральна. Кажу ж: ми дружимо з 92-го року, діти наші дружать, ми були партнерами. Його перша дружина спілкувалася і спілкується з моєю дружиною, з його новою родиною я теж знайомий і у нас чудові стосунки. Мій друг Геннадій Боголюбов до нього дуже тепло ставиться і вони навіть партнери по бізнесу. Я, от, не кажу, за кого маю намір голосувати, але якби вибори відбувалися просто зараз, я б за нього проголосував", - зазначив Коломойський.

Він не захотів говорити про політичні зради Тігіпка: "Не варто говорити про зради. Просто він іноді буває не дуже рішучим. І це, до речі, не завжди погано. Часом краще нерішучість, ніж помилкові дії... Сьогодні хтось здається зрадником, а завтра здійснює геройський вчинок. І навпаки: сьогодні - герой, завтра - колабораціоніст".

Крім того, відповідаючи на питання: "Чи можна сказати, що - ваша карта у нинішній президентській гонці? Ну, якщо не карта, то шахова фігура, -  губернатор заявив, - У карти я взагалі не граю, а за дошку років десять не сідав".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram