ГоловнаСуспільствоПодії

ОБСЄ закликала всі сторони в Україні припинити залякувати ЗМІ

Авакова попросили звільнити журналістів LifeNews, які співпрацювали із сепаратистами

ОБСЄ закликала всі сторони в Україні припинити залякувати ЗМІ
Фото: podrobnosti.ua

Організація безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) закликала всі сторони в Україні припинити залякувати ЗМІ і дозволити їм виконувати свою роботу.

Про це йдеться в заяві представника ОБСЄ зі свободи ЗМІ Дуні Міятович.

Згідно з нею, в понеділок Міятович засудила переслідування журналістів, які висвітлюють конфлікт в Україні.

"Журналісти, які висвітлюють українську кризу, є зручними цілями для сторін конфлікту. Я знову звертаюся із закликом до всіх сторін припинити залякування представників ЗМІ і дозволити їм виконувати свою роботу", - сказала Міятович.

Зокрема, вона стурбована затриманням журналістів Відкритого кримського каналу Османа Пашаєва і Дженгіза Кізгіна, яких 18 травня схопила група людей у військовій формі у Сімферополі.

Крім того, в повідомленні згадано, що того самого дня українські збройні сили затримали журналістів російського онлайн-порталу LifeNews Марата Сайченка і Олега Сидякіна і, як повідомляють, передали їх правоохоронним органам.

"У листі до міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова Міятович висловила свою стурбованість і попросила владу звільнити журналістів і провести ретельне розслідування інциденту", - йдеться в повідомленні.

Також в організації вказують і на інші випадки затримання журналістів, а також випадки відмови української влади російським журналістам у в'їзді в Україну.

Міятович нагадує, що журналісти повинні вільно виконувати свою роботу без страху за свою безпеку.

"Ситуація зі свободою ЗМІ в Україні відображає загальну ситуацію із безпекою, в якій не буде поліпшення, якщо не будуть зроблені відповідні дії", - підсумувала Міятович.

На її думку, всім політичним лідерам, які залучені до вирішення кризи в Україні, необхідно чітко зрозуміти, що порушення свободи ЗМІ неприйнятне.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram