ГоловнаПолітика

На посаду мера Одеси претендує громадянин Росії (Документи)

Нардепи звернулися зі скаргою до ГПУ та СБУ

На посаду мера Одеси намагається балотуватися нардеп Геннадій Труханов, який має російське громадянство. 19 травня група народних депутатів України звернулася до Генпрокуратури та СБУ з приводу порушення українського законодавства кандидатом на пост мера Трухановим.

За офіційними даними Федеральної міграційної служби Росії, уродженець міста Одеси Труханов Геннадій Леонідович, 1965 року народження, є власником паспорта громадянина РФ серії 8201 № 621561 з пропискою у м. Буйнакськ (Республіка Дагестан). Паспорт виданий Буйнакським МВВС на підставі паспорта серії XXII -АГ № 630553 від 11.03.1992, отриманого у зв'язку зі звільненням в запас із лав Збройних сил РФ. Службу Труханов Г.Л. проходив з 1986 по 1992 рр.. у Північно-Кавказькому військовому окрузі, передає "Цензор.нет".

Офіційні дані свідчать про те, що Труханов Геннадій Леонідович, 1965 року народження, має і другий чинний паспорт громадянина РФ: серія 4611 № 294782 з пропискою у м. Сергієв-Посад (Московська область), виданий у зв'язку з досягненням 45 років 24 березня 2011 року.  Паспорт був отриманий на заміну паспорта серії 4604 № 163476, виданого Труханову Г.Л. у м. Сергієв-Посад 15 квітня 2003 у зв'язку з набуттям громадянства РФ.

Дата подачі документів, які є необхідними для заміни паспорта громадянина РФ, у зв'язку з досягненням 45-річного віку та дата видачі паспорта корелюють з офіційно підтвердженими датами авіарейсів Труханова Г.Л. до РФ та повернення звідти (додається).

Геннадій Труханов - депутат Верховної Ради України VII скликання, вийшов з фракції ПР, з 23 квітня 2014 року - кандидат на посаду одеського міського голови.

Нагадаємо, колишній мер Олексій Костусєв подав у відставку з посади міського голови Одеси 31 жовтня. 4 листопада на засіданні сесії міськради Одеси була прийнята відставка Костусєва.

Фото: http://censor.net.ua

Фото: http://censor.net.ua

Фото: http://censor.net.ua

Фото: http://censor.net.ua

Фото: http://censor.net.ua

Фото: http://censor.net.ua

Фото: http://censor.net.ua

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram