ГоловнаПолітика

Представники ЛНР зайняли будівлю Луганської облміліції і "призначили" своє керівництво

Бійці ВВ залишили територію адмінбудівлі

Представники ЛНР зайняли будівлю Луганської облміліції і "призначили" своє керівництво
Архивное фото
Фото: EPA/UPG

Представники так званої Луганської народної республіки зайняли Управління МВС у Луганській області і "призначили" свого начальника - Юрія Івакіна.

Як повідомляє "Восточный вариант", група людей увійшла в будівлю ГУ МВС. Один з них на прізвище Івакін назвався "міністром внутрішніх справ" "Луганської народної республіки".

Бійці ВВ залишили будівлю, поки керівництво вело переговори з "новою владою". Солдати вишикувалися у внутрішньому дворику. Люди просили перейти їх на бік ЛНР і не відкривати стрілянину.

Як стало відомо, Юрій Івакін завтра, 19 травня, має намір почати виконувати обов'язки "міністра внутрішніх справ" "Луганської народної республіки". Після нетривалих переговорів із присутніми в будівлі облМВС правоохоронцями Івакін вирішив повернутися на "робоче місце" вранці 19 травня. Однак сепаратисти вмовляють його залишитися, до нього готові приставити автоматників. За їхніми словами, вранці будівлю доведеться брати штурмом, тому сьогодні її потрібно "закріпити" за собою.

Бійці ВВ залишили територію адмінбудівлі.

Зазначимо, як повідомляє прес-служба МВС України, щоб уникнути невиправданих людських жертв, кровопролиття і масових заворушень, керівництво МВС України вирішило передислокувати апарат ГУ МВС України в Луганській області в місто Старобільськ Луганської області.

Нагадаємо, 1 травня керівником ГУМВС України в Луганській області призначили генерал-лейтенанта міліції Анатолія Науменка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram