ГоловнаПолітика

Тимошенко пропонує провести референдум про вступ України до НАТО та ЄС

Екс-прем'єр вважає, що Порошенко робить велику помилку

Тимошенко пропонує провести референдум про вступ України до НАТО та ЄС
Фото: http://www.tymoshenko.ua/

Питання про вступ України до Європейського Союзу і НАТО має вирішувати народ шляхом проведення загальноукраїнського референдуму. Це не може бути рішенням окремого політика.

Про це заявила лідер партії "Батьківщина", кандидат у президенти України Юлія Тимошенко.

"У той час, коли Росія вже захопила Крим, коли російські найманці вбивають українців, коли кожна українська сім'я живе у важкому передчутті війни, коли наша армія не настільки сильна, щоб захистити наші кордони, - нам треба знаходити складні, але ефективні рішення, щоб повернути в Україну мир", - йдеться в заяві.

"Таким рішенням може бути приєднання України до ЄС і НАТО. Це цивілізаційний вибір для нашої держави. Його не може зробити одноосібно жоден політик, це виключне право народу України. Саме тому я запропонувала негайно провести референдум з цих питань", - зазначила Тимошенко.

"Петро Порошенко робить велику помилку, коли відмовляється від НАТО, навіть не поцікавившись в українського народу, яким чином він хоче захистити себе від агресора. Це нехтування принципами демократії. Я вважаю, що коли Кремль робить все, щоб дестабілізувати Україну, ми можемо підтримати цінності демократії саме на національному референдумі про приєднання до ЄС і НАТО", - переконана Тимошенко.

"Прийшов час робити вибір для відновлення в Україні миру і єдності", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, кандидат у президенти України, позафракційний народний депутат Петро Порошенко висловлюється проти проведення референдуму про вступ України в НАТО. Водночас, Порошенко висловився за проведення референдуму з питання вступу України до Європейського Союзу. За його словами, такий референдум об'єднає державу, оскільки всі соціологічні дослідження підтверджують, що більшість українців підтримують ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram