ГоловнаПолітика

Голова Луганської облради вважає федералізацію можливістю зберегти єдність країни

Голенко назвав референдуми у самопроголошених східних республіках протестними

Голова Луганської облради вважає федералізацію можливістю зберегти єдність країни
Председатель Луганского облсовета Валерий Голенко
Фото: http://cxid.info/

Голова Луганської обласної ради Валерій Голенко вважає федералізацію можливістю зберегти єдність країни. Про це він заявив на засіданні другого загальноукраїнського круглого столу національної єдності у Харкові.

За словами Голенка, явка на референдум була масовою, і люди проголосували так, як було оголошено. Голосування, підкреслив він, було протестним.

"Люди не хочуть жити в такій країні, якою вона стала сьогодні. Жителів Південного Сходу, зокрема Донецької та Луганської області, просто не поважають, не вважають за потрібне прислухатися до їхньої думки, а з приводу російської мови - більше того, кажуть, що у нас немає корінної нації росіян, у нас є діаспора, яка сюди приїхала, і це говориться тим людям, які тут народилися, які вважають Україну своєю Батьківщиною", - сказав Голенко.

Він зазначив, що поки ще є можливість зберегти Україну. Для цього насамперед необхідно припинити антитерористичну операцію, зупинити військові дії, зазначив він.

Голенко підкреслив, що лідери протестного руху готові йти на переговори, проте ставлять припинення АТО першою умовою. .Він також зазначив, що сьогодні децентралізація влади вже не зможе вирішити наявні питання та заспокоїти людей.

"Необхідно рішуче, зрозуміло і чітко оголосити про те, що Україна повинна стати федеративною державою, або хоча б цей статус мають отримати Луганська та Донецька області", - сказав Голенко.

Він додав також, що необхідно вирішити проблему статусу російської мови.

Голенко зазначив, що сьогодні потрібно негайно йти на компроміс та приймати рішення, які здатні зберегти країну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram