ГоловнаПолітика

У Севастополі захопили вуз Нацбанку

Міська влада призначила свого ректора інститут банківської справи

У Севастополі захопили вуз Нацбанку
Фото: wikimapia.org

У четвер, 15 травня, у Севастополі кримська влада захопила Севастопольський інститут банківської справи, повідомила прес-служба Національного банку.

Під наглядом 30 озброєних військовослужбовців студентів та викладачів інституту вивели з навчального корпусу з вимогою негайно визнати новопризначеного директора інституту Оксану Грищенко.

"Цей прецедент унеможливлює подальше функціонування навчального закладу, призводить до зриву навчального року та отримання дипломів випускниками інституту", - заявили в НБУ.

Офіційне агентство самопроголошеної Республіки Крим "Крыминформ"  пише, що захоплення було вимушеним, оскільки ректор інституту Олег Васюренко (призначений з Києва) "перешкоджав переведенню вузу в правове поле Російської Федерації". Будівлю інституту все ще прикрашає український герб, у навчальних корпусах залишалася символіка України, навчання велося українською мовою.

Окрім того, Васюренка звинувачують у тому, що він вивіз установчі документи інституту до Харкова, а корпуси студентського гуртожитку використовував у комерційних цілях як готелі.

Севастопольський інститут банківської справи Української академії банківської справи був відкритий у грудні 2009 року. Фінансував будівництво інституту у Севастополі Нацбанк України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram