ГоловнаПолітика

У Раді прийняли присягу шість членів Вищої ради юстиції

ВРЮ поповнили представники з'їзду адвокатів та юрвузів

У Раді прийняли присягу шість членів Вищої ради юстиції
Засідання Вищої Ради юстиції у травні 2013
Фото: www.vru.gov.ua

У п'ятницю у Верховній Раді прийняли присягу шість нових членів Вищої ради юстиції.

Про це повідомляється на сайті ВРЮ.

Троє з них - віце-президент Асоціації юристів Олексій Резніков, секретар Ради адвокатів Павло Гречківський і суддя Господарського суду Києва Сергій Балац - були обрані до ВРЮ на позачерговому з'їзді адвокатів України, який відбувся 26-27 квітня в Одесі.

Інші троє - завкафедрою кримінального процесу Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого Оксана Капліна, декан юридичного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка Андрій Бойко та суддя апеляційного суду Закарпатської області Ганна Фазикош - потрапили до ВРЮ за рішенням з'їзду представників юридичних вищих навчальних закладів та наукових установ, який відбувся 29 квітня.

Вища рада юстиції складається з двадцяти членів. Його членів призначають президент, з'їзд адвокатів, Верховна Рада, з'їзд суддів України, Всеукраїнська конференція працівників прокуратури, з'їзд представників юридичних вузів і наукових установ. Також до ради за посадою входять генеральний прокурор, голова Верховного суду України та міністр юстиції.

Строк повноважень членів Вищої ради юстиції, крім тих, хто входить до її складу за посадою, становить шість років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram