ГоловнаПолітика

Коломойський: на Донбасі частина населення щиро підтримує бойовиків

На думку губернатора, багато місцевих чиновників досі вдячні Януковичу

Коломойський: на Донбасі частина населення щиро підтримує бойовиків
Фото: Макс Левин

Губернатор Дніпропетровської області, бізнесмен Ігор Коломойський вважає, що на Донбасі частина людей щиро підтримує бойовиків.

"У всіх містах, уражених хворобою сепаратизму - Слов'янську, Горлівці, Краматорську і т.д., - певна кількість місцевого населення підтримує

бойовиків. Причому - це важливо - підтримує щиро. Ось із цими людьми потрібно працювати - говорити з ними, переконувати і т.ін. І передусім - з їхніми лідерами. Перше: владі необхідно зрозуміти, чого хочуть її опоненти. Опоненти, наголошую, з-посеред громадян України, а не «заїжджих найманців»", - сказав Коломойський в інтерв'ю шеф-редакторці LB.ua Соні Кошкіній.

Він провів паралелі з Майданом, коли чіткі вимоги протестувальників доповнювалися й оформлялися поступово, залежно від розвитку ситуації: "У нинішній ситуації аналогічно. На жаль, багато часу вже змарновано. Може, центральна влада і хотіла знайти компроміс, але чи не знала, як почати діалог, чи то затягла просто".

На думку губернатора Дніпропетровської області, на Донбасі багато людей і зараз вдячні Вікторові Януковичу.

"Донецька область - це була їхня (Януковича і "Сім'ї", - Ред.) територія, їхня вотчина. Скрізь, на всіх посадах, не тільки ключових, їхні ставленики були майже 20 років. Трохи менше двадцяти - відколи Янукович став губернатором. Величезну кількість людей у Донецьку й області особисто Віктор Федорович приймав на роботу, "вів" їх по життю, це були його люди, вони і сьогодні йому вдячні. Його кадри є не тільки в органах місцевої влади, але в управлінському апараті, в бізнесі, в органах, урешті-решт. Враховуючи, скільки років він область контролював, по-іншому й бути не могло. І навіть якщо допустити, що сьогодні їм від нього або від представників "Сім'ї" надходять якісь команди, може, вони їх і не виконують, але вони точно нічого не робитимуть на шкоду Януковичу і його близькому оточенню", - зазначив Коломойський.

"Спробуймо поставити себе на місце цих людей. Стільки років, поки область була ніби "за Януковича", існував певний порядок і, може, справді не було все благополучно, але принаймні не було силового протистояння, не було війни. А ось прийшли - як їм здалося - люди з Києва та поламали колишній уклад. Природно, спрацьовує реакція відторгнення, протесту, хоча ніхто нікуди і не приходив. Фантомне відторгнення", - резюмував губернатор.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram