ГоловнаПолітика

Підприємства Ахметова та жителі Маріуполя уклали меморандум з ДНР про безпеку

Київську владу просять прибрати військові блокпости на під'їздах до міста

Підприємства Ахметова та жителі Маріуполя уклали меморандум з ДНР про безпеку
Фото: www.0629.com.ua

Маріупольський меткомбінат імені Ілліча та меткомбінат "Азовсталь",  які входять до групи "Метінвест", міська влада та громадськість Маріуполя, а також представники самопроголошеної Донецької народної республіки уклали меморандум про порядок та безпеку.

Про це йдеться в повідомленні "Метінвесту".

"15 травня у Маріуполі підписано багатосторонній Меморандум про порядок та безпеку. Ініціаторами підписання документа стали керівники металургійних комбінатів імені Ілліча та "Азовсталі" і міський штаб народної дружини. Документ підписали генеральні директори ММК ім. Ілліча і "Азовсталі" Юрій Зінченко та Енвер Цкітішвілі, мер Юрій Хотлубей, в.о. начальника міського управління внутрішніх справ Олег Моргун, представники ветеранських, молодіжних, жіночих, профспілкових організацій Маріуполя, а також лідер прихильників ДНР у Маріуполі Денис Кузьменко", - йдеться у ньому.

Згідно з повідомленням, у меморандумі закріплені спільні ініціативи щодо забезпечення громадської безпеки у Маріуполі та пропозиції до влади. У меморандумі зазначається, що події 9 травня в Маріуполі показали, що збройне протистояння - це шлях до загибелі людей, це шлях в політичний глухий кут, при цьому ці події не повинні повторитися.

Також говориться, що виведення військ з Маріуполя дало початок мирному процесу, при цьому учасники меморандуму підтримують і будуть спільно розвивати ініціативи щодо посилення роботи народної дружини.

Учасники меморандуму закликають до повної відмови від насильства і роззброєння будь-яких збройних формувань, які з'явилися в місті на хвилі протесту, при цьому лідери ДНР, народні дружини, міліція забезпечують у Маріуполі відмову від будь-яких незаконних дій (насильство, захоплення будівель, застосування зброї).

Водночас, учасники меморандуму спільно звертаються до київської влади з пропозицією прибрати військові блокпости з доріг, що ведуть до Маріуполя. При цьому порядок на в'їздах в місто повинна забезпечувати міська міліція за підтримки народної дружини.

Також наголошується, що міська влада забезпечує життєдіяльність Маріуполя, безперебійну роботу міського господарства та інфраструктури. При цьому учасники меморандуму мають намір спільно докласти зусиль до відновлення зруйнованих та пошкоджених будівель, доріг, прибирання міста.

Нагадаємо, 11 травня група "Метінвест", що належить Рінату Ахметову, закликала припинити антитерористичну операцію у Донецькій області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram