ГоловнаПолітика

Дружина Джемілєва потрапила до лікарні після обшуку

Обшук мотивували недовірою до слідства у справі сина Джемілєва

Дружина Джемілєва потрапила до лікарні після обшуку
Фото: qirimtatar.org

Дружину лідера кримських татар, народного депутата від "Батьківщини" Мустафи Джемілєва Сафінар госпіталізували після несподіваного обшуку їхнього будинку.

Про це повідомив Мустафа Джемілєв, пише видання "Взгляд".

"Мені подзвонили і сказали, що в моєму будинку проводять обшук, дружина потрапила до лікарні. ОМОН з автоматами оточили весь квартал, 11-12 автобусів було, мабуть, вони готувалися до якоїсь війни", - каже Джемілєв.

Обшук, за його словами, мотивували недовірою окупаційної влади Криму до слідства у справі його сина: Хайсер рік тому з необережності застрелив друга їхньої сім'ї Февзі Едемова.

"Співробітники силових структур не визнають слідства, яке вели українські слідчі органи і мають намір розпочати слідство заново", - каже Джемілєв.

Паралельно пройшов обшук у будинку прес-секретаря Меджлісу кримськотатарського народу Алі Хамзіна.

"Після обшуку в Алі Хамзіна один із силовиків сказав: "Подякуйте, що ми вам нічого не підклали". Мені важко сказати, підкинули вони мені наркотики чи зброю, але принаймні вони так сказали", - каже Джемілєв.

Нагадаємо, репресії проти кримських татар застосували після того, як вони спробували прорвати встановлений Росією кордон, щоб Джемілєв зміг потрапити на півострів.

Раніше Росія заборонила Джемілєву в'їзд на свою територію.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram