ГоловнаПолітика

У Карпатах влаштували три вибухи на газопроводі

Слідство кваліфікує подію як теракт

У Карпатах влаштували три вибухи на газопроводі
Фото: ua-reporter.com.ua

На магістральному газопроводі високого тиску Уренгой-Помари-Ужгород в селі Небилів Рожнятівського району Івано-Франківської області влаштували три вибухи.

Про це повідомив голова Івано-Франківської обласної держадміністрації Андрій Троценко в четвер, передає

"Радіо Свобода".

За його словами, всі три вибухи мають один почерк - "закладаються відповідні вибухові пристрої в землю безпосередньо під газопроводом".

"Попередні дані свідчать, що це були сплановані вибухи, які мали на меті вивести з ладу міжнародний газопровід", - сказав Троценко.

Він також вважає ще одним підтвердженням, що це сплановані акти "те, що вони відбуваються саме тоді, коли міністр енергетики їде до Брюсселя проводити переговори з підписання широкомасштабної угоди про постачання газу".

Перший вибух стався о 19.45 12 травня. Спочатку події не надали великого значення, так як жертв і руйнувань не було. Але правоохоронці дійшли висновку, що це не випадковість, а спланована акція.

Другий вибух пролунав через кілька годин, коли на магістральному газопроводі працювала аварійна служба. На місці події, пишуть місцеві ЗМІ, були знайдені фрагменти вибухового пристрою з дистанційним управлінням.

Вибух кваліфікували як террористичний акт, слідство веде Служба безпеки України.

Українську ГТС взяли під посилену охорону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram