ГоловнаПолітика

Рада в четвер має намір створити Державне бюро розслідувань

Також буде розглянуто низку законопроектів

Рада в четвер має намір створити Державне бюро розслідувань
Фото: Степан Івахів

У Верховній Раді відкрито пленарне засідання. Про це заявив голова парламенту Олександр Турчинов.

У залі зареєструвалися 295 нардепів.

У порядку денному - створення Державного бюро розслідувань (законопроект №3042).

Також депутати планують ратифікувати гарантійну угоду з Європейським банком реконструкції та розвитку про програму підвищення рівня безпеки енергоблоків атомних електростанцій (№0081) і угоду з ЄБРР про надання Національній атомній енергогенеруючій компанії "Енергоатом" кредиту на суму €300 млн (№0082).

У першому читанні запропоновано також ухвалити законопроекти №4621 - про заборону іноземцям брати участь у політичній діяльності на території України, №3522 - про посилення ефективності антикорупційної політики - і №3818 - про дозвіл ввозити незареєстровані ліки, допущені до застосування у США чи ЄС для лікування рідкісних захворювань.

У другому читанні парламентарії мають намір прийняти законопроекти №4785 - про удосконалення порядку проведення мобілізації, №2403 - про посилення контролю за обігом спирту та лікеро-горілчаною продукцією і №3067 - про подвійне збільшення штрафу для власників великогабаритного транспорту за порушення правил руху на автошляхах.

Окрім того, заплановано розглянути законопроекти №4510 - про надання житла та працевлаштування політично репресованим із Криму, №1093 - про законодавче закріплення приватної детективної діяльності - та №2306а - про систематизацію законодавства у сфері електронної комерції.

Раніше повідомляли, що голова Ради, в.о. президента України Олександр Турчинов закликає депутатів до 15 травня визначитися з позицією про роботу парламентерської тимчасової спеціальної комісії з розробки законопроекту про внесення змін до Конституції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram