ГоловнаПолітика

Мін'юст створить спецпідрозділ для відшкодування збитків від анексії Криму

Структура також працюватиме над поверненням виведених коштів

Мін'юст створить спецпідрозділ для відшкодування збитків від анексії Криму
Павел Петренко
Фото: www.dyvys.in

У Міністерстві юстиції буде створено спецпідрозділ з питань повернення незаконно виведених активів та відшкодування збитків унаслідок анексії Криму.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

"У системі Мін'юсту буде створено спеціальний підрозділ, який працюватиме над поверненням коштів, отриманих злочинним шляхом, та відшкодуванням збитків, викликаних незаконною анексією Російською Федерацією АР Крим", – подає повідомлення слова міністра юстиції Павла Петренка.

Про це йшлося на оперативній нараді в Генпрокуратурі на тему виявлення та повернення з-за кордону незаконно отриманих колишніми високими посадовцями коштів та інших активів.

За словами Петренка, питання повернення викрадених активів і відшкодування збитків безпосередньо між собою пов'язані. "Так, ми можемо говорити про те, що деякі представники попередньої влади не лише причетні до тих подій, які відбувалися в Криму, а й здійснюють зараз фінансування сепаратистського руху на сході України", - зазначив він.

Міністр також повідомив, що Мін'юст зараз розробляє законопроект, який дасть можливість застосувати заочне кримінальне провадження до осіб, які перебувають у міжнародному розшуку, а також до тих юридичних осіб, які визнані співучасниками в частині незаконного виведення державних коштів за кордон.

Тим часом в.о. генерального прокурора Олег Махніцький зазначив під час наради, що слідчими встановлено низку іноземних компаній, яким через фіктивні підприємства, зареєстровані на території України, були перераховані державні кошти.

Нагадаємо, раніше Павло Петренко оцінив збиток від окупації Криму Російською Федерацією у 950 млрд грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram