ГоловнаПолітика

МЗС озвучило претензії до "дорожньої карти" ОБСЄ

Документ не містить зобов'язань Росії

МЗС озвучило претензії до "дорожньої карти" ОБСЄ
Фото: podrobnosti.ua

МЗС України шкодує, що в запропонованій ОБСЄ "дорожній карті" для врегулювання ситуації в Україні відсутні будь-які зобов'язання, які має взяти на себе Росія.

"На жаль, у цьому документі ми не побачили того, які ж зобов'язання бере на себе Росія, оскільки деескалація ситуації у східних регіонах України прямо залежить від того, чи припинить Росія спонсорувати терористів, чи відкличе свої війська від українських кордонів і чи закличе вона терористів скласти зброю і звільнити захоплені приміщення", - повідомив у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс.

За його словами, останніми днями українська сторона проводила активні консультації зі швейцарськими очільниками в ОБСЄ, під час яких висловила свою думку про цей документ.

Відповідаючи на запитання про те, чи дійсно Київ не бажає оприлюднення тексту "дорожньої карти", як про це заявило російське МЗС, Перебийніс сказав: "Це справа ОБСЄ - оприлюднити його чи ні".

Водночас українська сторона вважає, що оприлюднювати слід уже остаточний текст документа, узгоджений з усіма сторонами.

Представник МЗС України також повідомив, що Київ уже розпочав виконувати цю "дорожню карту", запланувавши на середу проведення у Верховній Раді першого загальноукраїнського круглого столу національної єдності.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram