ГоловнаПолітика

Турчинов наказав відбирати майно в обвинувачених у корупції

У нечистих на руку заберуть нажите навіть без обвинувального вироку

Турчинов наказав відбирати майно в обвинувачених у корупції
Фото: http://iportal.rada.gov.ua/

В.о. президента Олександр Турчинов своїм указом доручив уряду розробити механізм відчуження майна у посадових осіб, обвинувачених у корупції, вирок стосовно яких ще не винесено.

Документ оприлюднено на сайті президента.

Кабмін повинен запобігти можливості, за якої посадові особи, щодо яких здійснюється кримінальне провадження, можуть розпоряджатися своїм майном, у тому числі для фінансування тероризму в Україні.

Окрім того, уряду доручено опрацювати питання щодо передачі майна в державне управління на період кримінального провадження проти обвинувачених у корупції.

Також має бути вивчено запровадження можливості у виняткових випадках реалізації в інтересах держави майна, на яке накладено арешт в порядку кримінального провадження, із забезпеченням державою повернення вартості реалізованого майна у випадках виправдання обвинуваченого.

Також Кабмін має утворити міжвідомчу комісію з питань повернення у власність держави коштів та майна, одержаних внаслідок корупційних правопорушень.

Нагадаємо, напередодні в.о. генерального прокурора України Олег Махніцький заявив, що колишній президент Віктор Янукович вкрав у українців понад 100 мільярдів доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram