ГоловнаПолітика

Під санкції ЄС потрапила прокурор Криму і самопроголошений мер Слов'янська

Санкції набули чинності з моменту публікації

Під санкції ЄС потрапила прокурор Криму і самопроголошений мер Слов'янська
Фото: livejournal.com

ЄС включив до "чорного списку" трьох російських діячів, чотирьох представників місцевої влади Криму і шістьох прибічників федералізації на Україні.

Про це повідомив Офіційний журнал Євросоюзу, який опублікував ухвалені Радою ЄС доповнення до списку з 13 осіб і 2 кримських компаній.

Санкції набули чинності з моменту публікації, повідомляє ИТАР-ТАСС.

До списку увійшли троє високопоставлених російських діячів: перший заступник керівника адміністрації президента РФ В'ячеслав Володін, командувач ВДВ Володимир Шаманов, депутат Держдуми Володимир Плигін; чотири представники регіонального керівництва Криму і Севастополя, а також російських відомств у республіці: в.о. начальника Федеральної міграційної служби Росії по Республіці Крим Петро Ярош, в.о. начальника Федеральної міграційної служби Росії в Севастополі Олег Козюра, прокурор Криму Наталія Поклонська і в.о. прокурора Севастополя Ігор Шевченко.

Ще шестеро нових фігурантів чорного списку - прибічники федералізації в Україні. Серед них: "народний мер" Слов'янська В'ячеслав Пономарьов, два представники керівництва ополчення Сходу України Ігор Безлер та Ігор Какідзянов, начальник Центральної виборчої комісії так званої Донецької народної республіки Роман Лягін, начальник ЦВК Луганська Олександр Малихін, а також депутат Верховної Ради України Олег Царьов.

Їм усім заборонено в'їзд до Євросоюзу, і їхні активи, у разі виявлення таких у європейських банках, підлягають заморожуванню.

Окрім того, Рада ЄС ухвалила рішення про заморожування європейських активів (якщо такі виявляться) кримських компаній - "Чорноморнафтогаз" і "Феодосія" - та звинуватила владу Криму в їх "нелегальній конфіскації".

Таким чином, ЄС втретє розширив свій чорний список, прийнятий у зв'язку з українською кризою, до якого з цього моменту включено 61 особу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram