ГоловнаПолітика

Губарєв: Ахметов утримував дві третини сепаратистів

За словами "народного губернатора", олігарх намагався зробити те саме, що й Коломойський

Губарєв: Ахметов утримував дві третини сепаратистів
Павел Губарев
Фото: https://www.facebook.com/pgubarev

"Народний губернатор" Донецької області Павло Губарєв заявив, що бізнесмен Рінат Ахметов намагався контролювати сепаратистський рух шляхом підкупу.

Про це він сказав в інтерв'ю "Российской газете".

За його словами, політичні проекти на сході, альтернативні Партії регіонів, усіляко нею придушувалися. Губарєв заявив, що те саме відбувалося і після скинення Віктора Януковича, коли довіра до Партії регіонів упала до нуля.

"За цих умов почали з'являтися лідери так званого народного ополчення в усіх містах. І партія влади, олігархи наші східні, вдалися до тих самих зручних для них засобів підкупу. Про погрози, напевно, вже не йшлося, швидше підкуп та інтриги, так почали працювати з активістами народного ополчення. Виявилося, що дві третини активістів уже на утриманні олігарха Ахметова. Дуже невелика група осіб зберігала вірність ідеї, але при цьому все одно брала гроші. Гроші брали всі!" - зазначив Губарєв.

"Уся діяльність ахметівців зводилася до того, щоб злити народний гнів, і все це добре вийшло у Дніпропетровську... Авторитет Ахметова на Донбасі був набагато вищим від вихідного авторитету Коломойського у Дніпропетровську, проте ми змогли зламати всю цю ахметівську систему!" - додав він.

Нагадаємо, Ахметов намагався виступити посередником між сепаратистами, які захопили Донецьку обладміністрацію, та київською владою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram