ГоловнаПолітика

США не визнають результати "референдуму" на Донбасі

Штати розчаровані, що Росія не використала свого впливу

США не визнають результати "референдуму" на Донбасі
Фото: topwar.ru

США не визнають результати "референдуму" про незалежність "Донецької народної республіки", який проходить сьогодні на Донбасі, оскільки він є незаконним.

Про це заявила прес-секретар Державного департаменту США Джен Сакі, передає Радіо "Свобода".

"Референдум ", запланований на 11 травня у східній Україні озброєними групами сепаратистів, згідно з українським законодавством, є незаконним, він є спробою створити подальший поділ і безлад. Якщо цей "референдум" відбудеться, він буде порушувати міжнародне законодавство та територіальну цілісність України. США не визнаватимуть результати незаконного референдуму", - зазначила прес-секретар зовнішньополітичного відомства США.

Сакі також зазначила розчарування Вашингтона діями російської влади, яка "не використала свій вплив для того, щоб запобігти проведенню  "референдуму". У Держдепартаменті США додали, що російські війська і далі знаходяться біля кордону з Україною. У Вашингтоні закликають Росію "вибрати шлях імплементації Женевських домовленостей".

Нагадаємо , вчора голова Парламентської асамблеї ОБСЄ Ранко Кривокапич закликав сепаратистів у Донецькій та Луганській областях скасувати "референдуми" з самоврядування, заплановані на 11 травня, назвавши їх абсурдними.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram