ГоловнаПолітика

У Донецькій області проходять відразу чотири "референдуми"

Директори шкіл, в яких є виборчі дільниці, повідомляють про погрози від сепаратистів

Сьогодні у Донецькій області почалися опитування громадян, так звані "референдуми", які проводяться сепаратистами.

Перше опитування проводить незареєстрована громадська організація "Донецька республіка", під час якого у громадян України питають чи хочуть вони незалежності так званої "Донецької народної республіки". Напередодні даного опитування директори загальноосвітніх закладів Донецької області повідомляли, що їх змушують під загрозою смерті організувати виборчі дільниці у приміщеннях шкіл, там же де відкриті виборчі комісії виборів президента, заплановані на 25 травня, повідомляють "Новости Донбасса".

Друге опитування проводить ініціативна група громадян і він називається "За мир, порядок та єдність". За задумом ініціативної групи, жителі територіальних громад Донецької та Луганської областей висловлять свою думку щодо можливої зміни адміністративно-територіального устрою держави з подальшим включенням даних громад до складу Дніпропетровської області.

Фото: http://ukranews.com/

Третє опитування присвячене збереженню цілісності України. Четверте опитування стосовно того, чи не бажають жителі Донецька приєднатися до Великобританії так як засновником міста Донецьк є британський підприємець Джон Юз. Місто спочатку називався Юзівка.

Ці два опитування громадян проходять у спеціальних наметах, встановлених у різних місцях Донецької області. Всі чотири опитування не мають юридичної сили та не представляють думку більшості жителів Донецької області.

Нагадаємо, референдум у Донецькій області, запланований на 11 травня, на двох округах почався достроково, 10 травня, - за словами сепаратистів, у зв'язку із загостренням ситуації.

Зазначимо, вчора під Слов'янськом було затримано групу озброєних людей з ящиками, в яких лежали вже використані бюлетені для голосування на "референдумі" 11 травня. Загальна кількість бюлетенів перевищує 100 тис. примірників. На всіх бюлетенях були проставлені відмітки у графі "ТАК" за підтримку незалежності так званої "Донецької народної республіки".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram