ГоловнаСуспільствоЖиття

Росія перекидає на Донбас професійних найманців, - Тимчук

Набір професійно підготовлених найманців проводять по всій Росії

Росія перекидає на Донбас професійних найманців, - Тимчук
Фото: twitter.com/cjchivers

Протягом двох останніх тижнів у терористичних формуваннях на сході України всюди спостерігається заміна військовослужбовців спецназу ГРУ ГШ ЗС РФ на професійних російських найманців.

Про це повідомив керівник Центру військово-політичних досліджень, координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук.

"Це, перш за все, військовослужбовці запасу, в більшості своїй мають досвід служби в російському спецназі та досвід участі в бойових діях (зокрема, на Кавказі). Набір таких досить професійно підготовлених найманців російська влада проводить практично по всій території РФ", - написав Тимчук в Facebook.

За даними ІО, навіть у Хабаровському краї Росії до місцевих військкоматів викликають військовослужбовців запасу, які служили у спецназі ГРУ. Їм пропонують за хорошу плату їхати в Україну для участі у терористичній діяльності.

"Одночасно йде потужний процес перекидання з території Росії зброї для терористичних груп на Донбасі", - пише військовий експерт.

Тимчук також зазначив, що дуже небезпечним процесом є різке зростання безробіття на Донбасі на тлі дестабілізації ситуації.

"Для багатьох місцевих жителів участь в акціях за досить високу для регіону плату (від $ 100 дол) є абсолютно прийнятним засобом заробітку", - додав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram