ГоловнаПолітика

МЗС побачив у візиті Путіна до Криму майбутню ескалацію конфлікту

Відомство розцінило приїзд президента РФ як відверте ігнорування чинного законодавства України

МЗС побачив у візиті Путіна до Криму майбутню ескалацію конфлікту
Фото: uk.wikipedia.org

Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв'язку з неузгодженим з Україною відвідуванням сьогодні президентом Російської Федерації Володимиром Путіним тимчасово окупованих Росією Автономної Республіки Крим і міста Севастополь.

Про це йдеться в заяві МЗС.

"В Україні розцінюють цей крок як відверте ігнорування російською стороною чинного законодавства України, норм міжнародного права, грубе порушення Росією суверенітету України, Статуту ООН та Резолюції ГА ООН "Територіальна цілісність України", а також Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією від 1997 року", - зазначили в МЗС України.

"Ця провокація ще раз підтверджує, що Росія свідомо йде на майбутню ескалацію напруженості в українсько-російських відносинах і не бажає регулювати проблемні питання двосторонніх відносин дипломатичним шляхом", - підкреслюється в заяві.

МЗС України вимагає від російської сторони повернутися до цивілізованих методів здійснення міждержавних відносин, почути заклики всього міжнародного співтовариства і скасувати незаконні рішення щодо окупації і анексії частини території України.

Нагадаємо, 9 травня Путін все-таки прибув до анексованого Росією Криму, де, як очікується, візьме участь у святкових заходах в Севастополі з нагоди 69-й річниці перемоги у Другій світовій війні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram