ГоловнаПолітика

У "дорожній карті" ОБСЄ немає рекомендацій припинити АТО, - МЗС

Пропозиції від ОБСЄ перегукуються з пропозиціями української сторони

У "дорожній карті" ОБСЄ немає рекомендацій припинити АТО, - МЗС
Фото: uk.wikipedia.org

"Дорожня карта" для врегулювання ситуації в країні, яку Україна отримала від Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ), не містить рекомендацій припинити антитерористичну операцію (АТО).

Про це повідомив директор департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс в ефірі "5 каналу", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Відповідаючи на питання, чи регламентовано цією "дорожньою картою", що Україна повинна зупинити антитерористичну операцію, сказав: "Ні, там такого немає".

Водночас Перебийніс нагадав, що Україна раніше відправила в ОБСЄ свою "дорожню карту", своє бачення того, що в ній могло б бути. "Те, що ми отримали зараз від швейцарських очільників, воно десь перегукується з нашими пропозиціями, які ми надали", - пояснив представник українського зовнішньополітичного відомства.

Представник МЗС нагадав про ті складові, які, на думку української сторони, можуть сприяти розв'язанню кризи на сході України: "Деескалація на сході, проведення виборів 25 травня і початок загальнонаціонального діалогу".

Нагадаємо, українська сторона отримала "дорожню карту" для врегулювання ситуації в країні, розроблену швейцарськими очільниками в ОБСЄ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram