ГоловнаПолітика

Турчинов і Яценюк скликають круглий стіл національної єдності

Запрошують усіх, "хто не має крові на своїх руках"

Турчинов і Яценюк скликають круглий стіл національної єдності

В.о. президента України, голова Верховної Ради України Олександр Турчинов і прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк ініціюють проведення загальноукраїнських круглих столів національної єдності.

Про це йдеться у їхній спільній заяві, поширеній сьогодні прес-службою Верховної Ради.

"Ми готові до розмови з усіма, хто має легітимні політичні цілі і готовий відстоювати їх законними засобами - з тими, хто не має крові на своїх руках. Ми запрошуємо представників усіх політичних сил з усіх регіонів, громадянського суспільства, наукових кіл до діалогу з усіх питань і проблем, що стоять зараз перед українським народом", - йдеться в їхньому спільному зверненні.

Серед питань, запропонованих до обговорення - децентралізація влади, реформа місцевого самоврядування, забезпечення належного балансу між гілками влади, забезпечення розширених гарантій захисту прав нацменшин, реформа відносин між державою і суспільством.

Турчинов і Яценюк наголошують, що метою цього діалогу є формування національного консенсусу з ключових для українського суспільства проблем .

"Напрацьовані пропозиції за участю всіх політичних сил будуть реалізовані Верховною Радою України, зокрема через механізми внесення змін до Конституції та законодавства України", - запевнили керівники держави.

Для забезпечення ефективного перебігу цього процесу вони вважають за доцільне також залучити досвід ОБСЄ.

Яценюк і Турчинов запрошують усіх учасників політичного процесу, а також представників громадськості активно долучитися до реалізації цієї ініціативи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram