ГоловнаПолітика

Луганські сепаратисти викрали танк

Раніше Т-34 зняли з постаменту для реконструкції

Луганські сепаратисти викрали танк
Т-34 на постаменте в Луганске

У Луганську сепаратисти викрали танк Т-34, який був на реконструкції.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", близько 6 години ранку четверга до барикад захопленого будинку СБУ в Луганську підігнали танк Т-34, який 5 квітня зняли з постаменту в районі Гострої Могили для того, щоб підготувати до участі в заходах, присвячених Дню Перемоги. Реконструкцію проводили силами міськради та громадських організацій.

7 травня протестувальники вже намагалися захопити танк, але після переговорів із заступником мера Олександром Ткаченком вони вирішили не робити цього. 2013 року ця техніка вже брала участь у святкуванні.

Зараз танк стоїть біля барикад, біля нього фотографуються місцеві жителі. Ходова частина танка в робочому стані, протестувальники планують проїхатися на бронетехніці 9 травня центром міста.

Фото: http://cxid.info/

Також у четвер мав відбутися мітинг біля будівлі обласного управління МВС з вимогою, щоб начальник обласної міліції присягнув на вірність сепаратистам або пішов у відставку, однак на запланований захід прийшло кілька людей, у зв'язку із чим мітинг не відбувся.

Зараз біля будівлі МВС проходить концерт для ветеранів.

Агентство зазначає, що активні дії сепаратистів у місті припинено, оскільки вони очікують рішення "народної ради" стосовно проведення референдуму 11 травня.

Нагадаємо, 7 травня після переговорів з Буркгальтером Путін закликав сепаратистів на сході України відкласти референдум, запланований на 11 травня, на пізніший термін. У відповідь сепаратисти Донецької та Луганської областей повідомили, що в четвер пройдуть "народні ради", під час яких обговорюватиметься пропозиція відкласти референдум.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram