ГоловнаПолітика

Турчинов відкинув переговори з бойовиками на сході

В.о. президента переказав Путінові, що Україна звільнить Крим

Турчинов відкинув переговори з бойовиками на сході
Фото: EPA/UPG

В.о. президента Олександр Турчинов заявив, що влада не вестиме переговорів з озброєними злочинцями на сході країни, на руках у яких людська кров.

Так Турчинов прокоментував заяви президента Росії Володимира Путіна 7 травня, повідомляє прес-служба президента.

"Українська влада ніколи не проводила каральних операцій на сході країни. Силові структури захищають життя і здоров'я громадян у рамках антитерористичної операції, проведеної проти терористів, диверсантів і інших злочинців, які вбивають, катують, викрадають наших громадян", - сказав він.

За його словами, мета влади - забезпечити стабільність та економічний розвиток демократичної незалежної України, "мир, спокій і безпеку українців". "Ми повинні захистити територіальну цілісність країни і звільнити тимчасово окуповані території", - зазначив Турчинов, додавши, що українська влада готова до діалогу з тими, хто хоче говорити і домовлятися з конкретних питань розвитку єдиної України.

"Ми готові обговорювати ці питання з представниками місцевого самоврядування, з громадськими активістами та підприємцями Донецької та Луганської областей, проте з озброєними злочинцями, на руках у яких людська кров, цивілізовані держави не розмовляють. Згідно із законом, їх знешкоджують", - сказав він, зазначивши, що під оголошену для жителів східних регіонів амністію потраплять тільки ті, "хто добровільно складе зброю і звільнить приміщення і хто не причетний до вбивств і інших тяжких злочинів".

Нагадаємо, в середу за підсумками переговорів з главою ОБСЄ Путін закликав сепаратистів на Південному Сході України перенести призначений на 11 травня референдум, "щоб створити необхідні умови для діалогу".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram