ГоловнаПолітика

Фірташ: я не політик, але маю певний вплив

Олігарх не має наміру перепрошувати за свої кроки

Фірташ: я не політик, але маю певний вплив
Фото: rospres.com

Мільярдер Дмитро Фірташ визнав вплив на політичні процеси в Україні.

"Чи можу я впливати на політику? Я не знаю, як Вам збрехати, тому я відповім: так, я можу впливати на політику. Я не політик, але я маю певний вплив", - заявив Фірташ газеті The New York Times.

Як сказано в статті від 6 травня, "майже відразу ж після звільнення з в'язниці Фірташ допоміг організувати переговори в шикарному готелі між двома прозахідними кандидатами в президенти України: з колегою - олігархом Петром Порошенком і колишнім чемпіоном з боксу Віталієм Кличком. Ці двоє домовилися об'єднатися навколо кандидатури Порошенка".

За свої кроки Фірташ не має наміру перепрошувати. "Наприклад, за те, що довго підтримував Януковича, з яким має спільного заклятого ворога - екс-прем'єрку Юлію Тимошенко, нині суперницю Порошенка у президентських перегонах", - зазначає газета.

На думку американського видання, кримінальне переслідування Фірташа Штатами націлене на те, щоб він розповів про корупційні газові схеми, вигоду від якої отримувало вище керівництво РФ.

За даними газети, США давно підозрювали, що Фірташ "має інсайдерську інформацію про те, як відкати від продажу природного газу, можливо, течуть на вищі рівні Кремля", пише The New York Times. Така інформація цінна зараз, коли Вашингтон намагається натиснути на президента РФ Володимира Путіна через втручання у справи України.

Фірташ привернув до себе велику увагу після того, як WikiLeaks опублікувало таємну депешу Держдепу, в якій описано його зустріч із послом США в Києві, під час якої він визнав свій зв'язок з російським кримінальним авторитетом Семеном Могилевичем, що входить у список 10 найбільш розшукуваних ФБР людей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram