ГоловнаПолітика

НАТО може ще дужче посилити присутність у регіоні через ситуацію в Україні

НАТО посилило військово-морську присутність у Чорному морі та планує розмістити додаткові кораблі на Балтиці

НАТО може ще дужче посилити присутність у регіоні через ситуацію в Україні
Фото: EPA/UPG

Північноатлантичний альянс готовий ще більше посилити свою присутність на Сході Європи через кризу в Україні - на додачу до вже збільшеної кількості літаків, кораблів та особового складу.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен після переговорів із прем'єр-міністром Японії Шинзо Абе в штаб-квартирі Альянсу.

"Сьогодні ми постали перед найсерйознішою кризою з часу холодної війни... Ось чому ми вдалися до посилення колективної оборони через охоплення патрулювання повітряного простору над балтійськими державами, розміщення АВАКС для поліпшення розвідувальної роботи над Польщею та Румунією", - цитує генсека НАТО УНІАН.

Расмуссен додав, що НАТО посилило військово-морську присутність у Чорному морі та планує розмістити додаткові кораблі на Балтиці.

"Тобто ми маємо нині більше літаків у повітрі, більше кораблів у морі та більше особового складу на суші. І ми не посоромимося зробити додаткові кроки, якщо буде потреба, щоб посилити оборону і безпеку наших союзників", - сказав генсек НАТО.

Нагадаємо, 6 травня міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив, що Росія має намір посилити свою військову силу в Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram