ГоловнаПолітика

Не всі кандидати запропонували своїх членів до виборчкомів, - Охендовський

У всі 213 комісій по Україні своїх людей запропонували тільки 10 кандидатів у президенти

Не всі кандидати запропонували своїх членів до виборчкомів, - Охендовський
Фото: Макс Левин

Не всі кандидати в президенти України скористалися правом запропонувати свої кандидатури до місцевих виборчкомів на вибори 25 травня.

Про це розповів глава ЦВК Михайло Охендовський в інтерв'ю LB.ua.

Із зареєстрованих на момент подачі кандидатур до виборчкомів 23 кандидатів своїх людей запропонував тільки 21 кандидат на пост президента. Відмовилися це робити Валерій Коновалюк та Андрій Гриненко.

При цьому в усі 213 комісій своїх людей запропонували лише 10 кандидатів у президенти.

Глава ЦВК зазначає, що нинішня виборча кампанія відрізняється від попередніх.

"Нинішній процес почався без жодної попередньої підготовки. Зі значними зволіканнями в розгортанні штабів, пізнім початком активної фази агітації і тощо, - говорить Охендовський. - Адже навіть подавати до ЦВК документи для реєстрації кандидати не поспішали. А після реєстрації не поспішали починати витрачати гроші на агітацію. Дехто цього не зробили і досі - навіть ключові свої месиджі не сформулювали".

Нагадаємо, глава Центрвиборчкому заявив, що Центральна виборча комісія в будь-якому випадку оголосить результати позачергових президентських виборів, які повинні пройти 25 травня. Ця умова буде дотримана навіть якщо деяку кількість дільниць на цих виборах взагалі не буде відкрито.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram