ГоловнаПолітика

ЄС готовий зустрітися у форматі четвірки стосовно кризи в Україні

Якщо це допоможе врегулювати ситуацію в Україні

ЄС готовий зустрітися у форматі четвірки стосовно кризи в Україні
Майя Коциянчич

У Євросоюзі висловили готовність провести нову зустріч у форматі Україна - ЄС - США - Росія, якщо це допоможе врегулювати ситуацію в Україні.

Про це заявила прес-секретар Верховного представника ЄС з закордонних справ і політики безпеки Кетрін Ештон - Мая Коціянчич.

При цьому вона додала, що однією з умов нової зустрічі повинно стати виконання домовленостей, досягнутих у Женеві, всіма учасниками зустрічі, повідомляє "Радіо Свобода".

"Ми відкриті до будь-якої ініціативи, яка покладе край насильству та призведе до деескалації нинішньої кризи. Верховний представник ЄС зараз знаходиться у Вашингтоні, вона також була в Берліні в п'ятницю, де обговорювала зусилля для деескалації кризи", - сказала Коціянчич.

"Ми віримо, що всі сторони повинні докласти зусиль для виконання домовленостей. І ми готові приєднатися до ідеї нової зустрічі, якщо це буде корисно для деескалації", - підкреслила вона.

Нагадаємо, напередодні, міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр закликав провести другу міжнародну конференцію щодо ситуації в Україні.

Як відомо перша зустріч у форматі четвірки пройшла в Женеві 17 квітня. За її підсумками було підписано заяву із закликам до всіх сторін конфлікту утриматися від насильства, роззброїтися та звільнити захоплені адміністративні будівлі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram