ГоловнаПолітика

ГПУ викликала екс-міністра Клименка на допит

Для проведення слідчих дій

ГПУ викликала екс-міністра Клименка на допит
Фото: www.donbass.ua

Головне слідче управління Генеральної прокуратури України викликає екс-міністра доходів і зборів України Олександра Клименка для надання пояснень та проведення слідчих дій.

Про це повідомив заступник генерального прокурора України Олексій Баганець, передає прес-служба ГПУ.

"Ми пропонуємо Олександру Клименку довести свою позицію не через соціальні мережі, а слідчому під протокол", - зазначив Баганець.

Зазначимо, зараз Генпрокуратура проводить досудове розслідування за фактом зловживання владою та службовим становищем Клименком та іншими посадовими особами Міндоходів, а також ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах (ч. 2 ст. 364 і ч. 3 ст. 212 Кримінального кодексу України відповідно) .

Як зазначають в ГПУ, встановлено, що Клименко, зловживаючи службовим становищем, за попередньою змовою з іншими посадовими особами Міндоходів, організував в Одеській, Київській, Донецькій та Харківській областях так звані "програмні" підприємства, метою яких було надання послуг з розмитнення товарів на території Україна за значно заниженою митною вартістю.

"Крім того, під час досудового розслідування встановлено, що протягом 2012-2013 рр. екс-міністр організував функціонування на території країни схеми ухилення від сплати податків підприємствами реального сектора економіки. В результаті незаконної діяльності окремих підприємств і самого Клименка, бюджету України завдано збитків на суму більше 6 млрд грн", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 29 квітня стосовно Олександра Клименка було винесено повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram