ГоловнаПолітика

Заяви про відставку Турчинова - це олігархічна змова з метою скасувати прямі вибори президента України

Павловський нагадав в якому стані перебувала країна, коли Турчинов прийшов на посаду спікера

Заяви про відставку Турчинова - це олігархічна змова з метою скасувати прямі вибори президента України
Фото: Макс Левин

Заяви про необхідність відставки Олександра Турчинова та призначення в. о. президента Петра Порошенка - це олігархічна змова з метою скасувати прямі вибори президента України.

Про це заявив член фракції "Батьківщина" Андрій Павловський 6 травня на брифінгу, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

За словами Павловського, сьогодні, коли в Україні йде війна і розгорнута АТО, наші деякі неврівноважені колеги роблять заяви про відставку Верховного головнокомандувача та заміну Олександра Турчинова на Петра Порошенка, тому що вони не можуть дочекатися отримати владу, не усвідомлюючи, що це неодмінно призведе до дезорієнтації і деморалізації наших Збройних сил, чим в свою чергу скористається російський агресор.

Павловський підкреслив, що, безумовно, можуть бути зауваження до роботи Олександра Турчинова, але слід нагадати, в якому стані перебувала країна, коли Олександр Валентинович прийшов на посаду спікера.

"Дуже дивно, що "Удар", який входить до коаліції і має посади в силових структурах, фактично виступив в унісон з позицією Партії регіонів та комуністів щодо обезголовлювання наших силових структур", - підкреслив Павловський.

Він також нагадав , що у лютому Петро Порошенко добровільно відмовився взяти на себе відповідальність за стан справ в країні та зняв свою кандидатуру на користь Олександра Турчинова.

Павловський не виключає , що подібні заяви можуть бути тактикою, спрямованою на скасування прямих виборів глави держави: "Що ж змінилося? Може, у Відні (під час зустрічі Порошенка з Фірташем. - Ред.) відбулася олігархічна змова і нам замість виборів хочуть нав'язати кандидата, призначеного олігархами? Або це невпевненість "Удару" в перемозі Петра Олексійовича?

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, сьогодні парламентська фракція "УДАР" мала намір на засіданні підняти питання про відставку з поста спікера та в.о. президента Олександра Турчинова і обрання на цю посаду Петра Порошенка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram