ГоловнаЕкономікаБізнес

Казначейство почало публікувати списки компаній, яким відшкодовують ПДВ

Лідером з відшкодування ПДВ виявився завод Ахметова

Казначейство почало публікувати списки компаній, яким відшкодовують ПДВ
Фото: www.moneyball.info

Державне казначейство в понеділок вперше оприлюднило список компаній, які отримують бюджетне відшкодування податку на додану вартість. Це нововведення було передбачено антикризовим законом уряду, який ухвалили минулого місяця

Документ про ПДВ за квітень містить майже 1,5 тис. компаній та організацій, які разом отримали 4,2 млрд грн бюджетного відшкодування.

Лідерами з відшкодування виявився Маріупольський метзавод ім. Ілліча, який контролюється Рінатом Ахметовим, він отримав 738 млн грн. Корпорації "ІСД" відшкодували 357,5 млн грн, "Донецьксталі - металургійному заводу" - 293 млн грн, "Азовсталі" - 252 млн грн, заводу "АрселорМіттал Кривий Ріг" - 250 млн грн.

Понад 100 млн грн відшкодувань також отримали компанія "Сантрейд" (займається експортом зернових), Єнакіївський метзавод, "Запоріжсталь", "Миронівський хлібопродукт" (виробляє курятину "Наша Ряба"), а також українська "дочка" агрохолдингу Archer Daniels Midland "АДМ Україна" (продає соняшникове масло).

Перелік казначейства дуже докладний, в ньому є компанії, які отримали навіть по 40-50 гривень відшкодування.

Нагадаємо, за інформацією прес-служби Міністерства доходів і зборів України, в першому кварталі цього року підприємцям відшкодували 8,9 млрд грн ПДВ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram