ГоловнаПолітика

У Криму лідер банди "Башмаки" вербує терористів на південний схід України, - МВС

Групи озброюють у військових частинах Збройних сил Російської Федерації

У Криму за вказівкою самопроголошеного прем'єр-міністра Сергія Аксьонова один з лідерів бандформування "Башмаки" Микола Чередник на прізвисько "Лисий" (або "Церковник") вербує людей для участі в терористичних операціях на території східних і південно-східних регіонів України.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства внутрішніх справ України.

Як зазначає МВС, для участі в операціях він підшукує осіб з-поміж колишніх учасників бойових дій на території Афганістану, колишніх військовослужбовців Збройних сил України та Російської Федерації, а також працівників правоохоронних органів.

"Групи озброюють у військових частинах Збройних сил Російської Федерації. Зокрема, автоматами Калашникова, ручними кулеметами Калашникова і переносними ракетно-зенітними комплексами", - йдеться в повідомленні.

Чередник, як наголошують, уже сформував дві диверсійно-терористичні групи чисельністю до 400 осіб кожна, які діють зараз у районі Слов'янська Донецької області.

"Він самостійно очолює ще одну таку групу, яка була озброєна 3 травня в одній з військових частин РФ на території Криму. Найближчим часом для надання допомоги спільникам у Слов'янську група на чолі з Чередником планує перетнути державний кордон України", - додали в прес-службі.

Нагадаємо, напередодні в.о. президента Олександр Турчинов заявив, що українська влада готується до провокацій російської сторони 9 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram