ГоловнаПолітика

Чубаров назвав спектаклем дії Поклонської у "прокуратурі"

Напередодні лідера Меджлісу викликали в прокуратуру

Чубаров назвав спектаклем дії Поклонської у "прокуратурі"
Фото: ipress.ua

Лідер Меджлісу Рефат Чубаров здивований поведінкою так званої "прокурорки" Криму, яка звинуватила його в екстремізмі.

Про це глава Меджлісу кримськотатарського народу сказав у коментарі виданню Крым. Реалии.

Чубаров зазначив, що його запросили в "прокуратуру" на зустріч із заступником прокурора, причину такого виклику не пояснили.

Попередження лідерові Меджлісу зачитала безпосередньо нелегітимна прокурор Криму Наталія Поклонська. Зауважимо, що копії повідомлення від Поклонської він не отримав. "Вона розіграла спектакль і заявила, що 5 травня на зустрічі о 10:00 я зможу отримати копію", - додав він. Чубаров розповів, що просив прокурора зачитати попередження українською або кримськотатарською мовами, оскільки, згідно з новою Конституцією Республіки Крим, вони є на півострові державними мовами. Але, як відомо, Поклонська прохання Чубарова проігнорувала.

Нагадаємо, 4 травня голову Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова викликали у прокуратуру Криму. Поклонська попередила Чубарова про "неприйнятність ведення екстремістської діяльності" і пригрозила ліквідацією Меджлісу.

Раніше повідомляли, що учасники акції протесту проти заборони російською владою в'їзду до Криму лідерові кримських татар Мустафі Джемілєву також отримують повістки в суд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram