ГоловнаПолітика

США готують Україні військову допомогу на $100 млн, - Маккейн

Штати хочуть надати українцям кошти для протистояння російській агресії

США готують Україні військову допомогу на $100 млн, - Маккейн
Фото: EPA/UPG

Сенатор США від Республіканської партії Джон Маккейн розраховує, що або президент США Барак Обама, або Сенат США ухвалить рішення про надання Україні військової допомоги на суму 100 млн доларів.

Про це він сказав в інтерв'ю телеканалу "Інтер".

"Група сенаторів-республіканців, дуже велика група, пропонує законодавчо закріпити військову допомогу для України на суму 100 млн. Але річ не так у сумі, як у тому, щоб надати українцям кошти від (протистояння) подальшої російської агресії", - сказав сенатор.

Маккейн висловив упевненість, що Сенат зможе ухвалити відповідне рішення, однак зазначив, що це займе якийсь час.

Відтак він висловив сподівання, що Обама самостійно ухвалить рішення про надання Україні допомоги.

"Ми все ще сподіваємося переконати президента Обаму, щоб він послав військову допомогу. Барак Обама говорить, що це може спровокувати (президента Росії) Володимира Путіна. Але ми впевнені - Володимира Путіна спровокує той факт, що ми не допоможемо українцям захистити себе від цього вторгнення", - сказав він.

На думку Маккейна, серед планів Путіна - подальше захоплення територій України, щоб вийти до території Молдови та Придністров'я.

Нагадаємо, 18 квітня президент США Барак Обама схвалив додаткову допомогу українській армії та прикордонникам у матеріально-технічній сфері.

Нагадаємо, раніше влада США передала 330 тисяч комплектів сухих пайків для Збройних сил України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram