ГоловнаПолітика

У Маріуполі звільнено військових, узятих у заручники

Зараз військові та міліція шукають захоплену зброю

У Маріуполі звільнено військових, узятих у заручники
Фото: 0629.com.ua

Співробітники маріупольської міліції звільнили трьох полонених українських військовослужбовців і затримали трьох сепаратистів.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

"Співробітники маріупольського гарнізону міліції провели низку заходів, спрямованих на звільнення військових, яких взяли в заручники, а також на вилучення зброї в загарбників. Правоохоронці затримали трьох фігурантів, за фактами масових заворушень відкрито кримінальне провадження, жертв серед мирного населення не допустили", - йдеться в повідомленні.

За словами виконувача обов'язків начальника кримінальної міліції Маріупольського міськуправління Олексія Паніотова, стало відомо, що 3 травня 2014 року близько 15 години на блокпост військовослужбовців Збройних сил України, який дислокується в селищі Рибальське, приїхали кілька громадян, нібито щоб надати посильну допомогу військовослужбовцям - привезли продукти.

Згодом з'ясувалося, що їжа містила речовину, яка зумовлювала сонливий стан у силовиків. Через півгодини близько 20 невідомих у трьох автомобілях під'їхали до військовослужбовців та, скориставшись їх безпорадним станом, взяли в полон 5 членів військового екіпажу, відібрали 4 автомати, гранатомет, кулемет і боєприпаси. На посту у спецтехніці залишилися двоє військових, які змогли вчинити опір, відбили напад і не дозволили заволодіти іншою зброєю. Бранців доправили у приміщення Маріупольської міської ради. Туди ж привезли і зброю, яку забрали в силовиків.

З боку сепаратистів почалися агресивні дії, спрямовані на знищення майна шляхом підпалу, було чутно постріли.

Міліціонери затримали трьох сепаратистів, які, за попередньою інформацією, причетні до підпалів минулої ночі. Відкрито кримінальні провадження за ч. 2 ст. 147 Кримінального кодексу України "Захоплення заручників" і за ч.2 ст. 294 Кримінального кодексу України - "Масові заворушення", за що передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 15 років.

Зараз міліція Маріуполя шукає викрадену зброю і намагається встановити осіб, причетних до обставин минулих діб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram