ГоловнаПолітика

Росія посилює свою військову присутність у Криму

На півострів перекинули цілий авіаполк і військові підрозділи

Росія посилює свою військову присутність у Криму
Фото: sevnews.info

Російська Федерація значно посилює свою військову присутність на території Кримського півострова, перекидаючи сюди не тільки авіацію, а й військові підрозділи.

Про це повідомив поінформований кримський військовий експерт на умовах анонімності, повідомляє Укрінформ.

"Увесь день у суботу над Кримом небо було темним від польотів авіації. Такого масованого перекидання, напевно, не було з часів окупації Криму німцями в 1941 році", - зазначив експерт.

За словами співрозмовника агентства, з материкової частини Росії перекинуто кілька десятків винищувачів сімейства МіГ, Су, а це майже авіаційний полк.

Причому, очевидно, йдеться про нові літаки, можливо, четвертого покоління.

Окрім того, очевидці спостерігали в небі кілька реактивних бомбардувальників типу Ту-22 м.

На аеродромі Бельбек під Севастополем спостерігали, як сідав щонайменше десяток військово-транспортних Іл-76 із десантом і технікою на борту.

Експерт не відкидає, що посилення присутності російських військ у Криму і Чорноморського флоту свідчить про створення навколо Південного Сходу України "збройного кільця" напруження.

"У зв'язку з останніми подіями на сході України не виключено, що, нарощуючи угрупування в Криму, Росія стисне збройне кільце, погрожуючи південним і східним регіонам", - зазначив експерт.

Нагадаємо, напередодні голова партії "Справедливая Россия", керівник однойменної фракції в Держдумі РФ Сергій Миронов заявив, що Росія повинна ввести війська в Україну, щоб "захистити наших братів".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram