ГоловнаПолітика

Джемілєва не пустили у Крим, він повертається до Києва

Чубаров обіцяє вирішити питання з допуском Джемілєва у Крим до 18 травня

Джемілєва не пустили у Крим, він повертається до Києва
Фото: crimea.comments.ua

Лідер кримськотатарського народу, народний депутат України Мустафа Джемілєв повертається до Києва. Йому не вдалося потрапити на півострів через пункт пропуску Турецький вал в Армянську.

Джемілєв не зміг потрапити на півострів, оскільки російські спецпризначенці ОМОН, а також так звана кримська самооборона заблокували облаштований у Криму "російський кордон", повідомляє Крым.Реалии.

Трасу Армянськ-Херсон блокували чотирма смугами з автомобілів УРАЛ, БТР, а також бійцями ОМОН та інших силових спецпідрозділів Росії. Усього у блокуванні кордону брали участь, за різними оцінками, до тисячі бійців різних силових підрозділів Росії. Ще одну лінію оборони спорудили на в'їзді в Армянськ озброєні битами і палицями активісти місцевих проросійських організацій.

Керівники Меджлісу вирішили, що Джемілєв повернеться до Києва, щоб уникнути сутичок. Водночас голова Меджлісу Рефат Чубаров заявив журналістам, що до Дня депортації 18 травня питання допуску Джемілєва у Крим вирішать, як і питання "допуску будь-якого кримського татарина на свою батьківщину".

"18 травня в Криму очікують багато іноземних гостей, і Мустафа Джемілєв має бути на всіх цих заходах", - зазначив Чубаров.

Нагадаємо, сьогодні близько тисячі кримських татар зустрічали Джемілєва на кордоні України з невизнаною Республікою Крим. Раніше йому заборонили в'їжджати у Крим до 2019 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram