ГоловнаПолітика

Тимошенко вимагає негайно скасувати заборону на в'їзд до Криму для Джемілєва

За словами екс-прем'єра, історія "нічому не навчила російських агресорів та особисто Путіна"

Тимошенко вимагає негайно скасувати заборону на в'їзд до Криму для Джемілєва
Фото: Макс Левин

Кандидат у президенти України, лідер ВО "Батьківщини" Юлія Тимошенко вимагає негайно скасувати заборону на в'їзд до Криму для екс-голови Меджлісу кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва.

Про це йдеться в її заяві, передає прес -служба "Батьківщини".

"Сьогодні, за кілька днів до чергової дати трагічної річниці депортації кримськотатарського народу, російські окупанти, які незаконно захопили Крим, знову намагаються виселити кримських татар з їх рідної землі. Лідеру кримських татар Мустафі Джемілєву російська путінська влада заборонила в'їзд на півострів. А коли тисячі його співвітчизників зробили живий коридор, щоб їх лідер пройшов через незаконний блокпост в Армянську, російські військові відтіснили кримських татар і Мустафу Джемілєва на територію материкової України", - заявила Тимошенко.

Вона зазначила, історія "нічому не навчила російських агресорів і особисто Путіна, який до цих пір вважає, що він має право розпоряджатися долею цілого народу".

"Я висловлюю солідарність з кримсько-татарським народом і особисто з Мустафою Джемілєвим і вимагаю негайно скасувати будь-які незаконні заборони на в'їзд лідера кримськотатарського народу до Криму. Переконана, ми дамо відсіч агресору, він буде покараний. Україна буде єдиною, а Крим повернеться до її складу", - підкреслила Тимошенко.

Сьогодні, близько тисячі кримських татар зустрічали Джемілєва на кордоні України з невизнаною Республікою Крим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram