ГоловнаПолітика

Аксьонов назвав провокацією дії кримських татар на кордоні з Україною

Прем'єр Криму вважає, що Джемілєв цілеспрямовано намагається створити хаос

Аксьонов назвав провокацією дії кримських татар на кордоні з Україною
Фото: EPA/UPG

В.о. голови невизнаної Республіки Крим, самопроголошений прем'єр-міністр Сергій Аксьонов називає провокацією дії кримських татар на кордоні з Україною в суботу під час зустрічі лідера кримськотатарського народу, депутата Верховної Ради (фракція "Батьківщина") Мустафи Джемілєва.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Радміну.

"Силові структури працюють відповідно до законів Російської Федерації та Республіки Крим. А прорив кордону, який здійснили кримські татари, - справжня провокація, спрямована на дестабілізацію ситуації", - сказав Аксьонов.

Він зазначив також, що раніше відбулися переговори, під час яких була озвучена чітка позиція про те, що є порядок проходження кордону і ніхто до Криму з провокаційною метою не проникне.

"Незважаючи на це, Джемілєв цілеспрямовано намагається внести хаос і штовхає окремих представників кримських татар на злочин", - сказав Аксьонов.

Він додав, що правоохоронні органи дадуть таким діям жорстку оцінку.

Нагадаємо, 22 квітня невідомі люди в камуфляжі вручили Джемілєву папір про заборону в'їжджати у Крим до 2019 року. Офіційні російські органи назвали цей папір підробкою, оскільки на ньому не було ні печаток, ні підписів. Однак, як бачимо, заборона на в'їзд до Криму для Джемілєва справді існує.

Сьогодні близько тисячі кримських татар зустрічали Джемілєва на кордоні України з невизнаною Республікою Крим. Прикордонники так і не пропустили його на територію півострова - він повертається до Києва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram