ГоловнаПолітика

Швейцарія запровадила санкції ще проти 15 росіян і українців

Чорний список розширився із 33 до 48 прізвищ

Швейцарія запровадила санкції ще проти 15 росіян і українців

Десять громадян Росії і п'ять представників Південного Сходу України додані до списку санкцій уряду Швейцарії через українську кризу. Таке повідомлення розміщено на сайті Державного секретаріату економіки Швейцарії. Документ набув чинності увечері 2 травня, повідомляє "Німецька хвиля".

До переліку осіб, на яких поширюються санкції, увійшли заступник голови уряду РФ Дмитро Козак, повноважний представник президента РФ у Криму Олег Белавенцев, міністр РФ у справах Криму Олег Савельєв, виконувач обов'язків губернатора Севастополя Сергій Меняйло, сенатор від виконавчої влади Республіки Крим Ольга Ковітіді, віце-спікери Держдуми Людмила Швецова та Сергій Нєвєров, начальник ГРУ Генштабу ЗС РФ Ігор Сергун, начальник Генштабу РФ Валерій Герасимов, співробітник ГРУ Ігор Стрєлков, лідери сепаратистів на Південному Сході України Герман Прокоп'єв і Валерій Болотов, голова самопроголошеної Донецької народної республіки Сергій Пургін, представники керівництва самопроголошеної ДНР Денис Пушилін та Сергій Циплаков.

Тим, чиї імена опинилися в цьому списку, заборонено в'їзд у Швейцарію. На території Швейцарської Конфедерації для них також запроваджено обмеження на фінансові операції.

Раніше до списку санкцій Швейцарії - як і в аналогічний чорний список ЄС- входили імена 33 громадян РФ. Тепер у ньому фігурують 48 імен.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram